Med vilken blick ser jag den andra människan?

När jag ser på en annan människa, med kärlek och/eller accepterande, så känns det ibland som om inte bara min upplevelse av den andra ändras, utan att den andra personen faktiskt påverkas, av hur jag ser på henne. Eftersom ingenting i Universum är åtskilt från helheten, så är det egentligen inte så märkligt, om det skulle vara så. Den stora utmaningen är dock inte att vara kärleksfull mot dem som förtjänar det, utan att vara det mot dem som behöver det mest. Som någon sade; Älska mig när jag behöver det, inte när jag förtjänar det.

Under kvällen har jag än en gång lyssnat på P1 ”Kulturradions” program om Karl Ove Knausgårds romansvit ”Min kamp”.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/133042?programid=767

Om Du missade programmet, lyssna på webben. Knausgård berättar i sin romansvit om hur viktig det är att man förmår fästa blicken på det som ger livet mening. Hans pappa lyckades aldrig göra det och söp därför ihjäl sig.

Jan Roostal
certifierad instruktör i Primordial Sound Meditation

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera