Proteinpannkakor – amerikanska

Frågade en vältränad ung man på gymmet, som jag styrketränar på, om han hade något bra tips för att gå upp i vikt. Jag har en nästan absurt hög förbränning, eller ämnesomsättning. Trots att jag tränar hårt, med hög belastning och är stark, så går det sakta med volymökningen av musklerna. Han tipsade mig att googla på proteinpannkakor. Jag hittade det här receptet:

http://halsogladje.blogg.se/2012/july/amerikanska-proteinpannkakor.html

Jag körde min egen variant:

Amerikanska proteinpannkakor med banan

1 portion.
0,5 dl bakepro (bytte jag mot Holistic proteinpulver, vassleproteinkoncentrat)
0,5 dl havregryn
2 st ägg (redan ätit två ägg idag, så jag slängde ena gulan)
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk (bytte jag mot grådde)
Ca. 25-30 gram skivad banan
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner resterande ingredienser utom bananen.
Hetta upp en stekpanna med smör, lägg i bananskivor (2 åt gången)
och häll sedan smeten över. Vänd när det börjar bubbla.
Slängde på lite svarta vinbär från frysen och pudrade på lite kanel, det blev riktigt gott! Dock skulle jag inte kalla detta en portion, eller så måste jag äta minst två portioner för att bli mätt. Jag tror att det här är en bra mix, mycket protein med kolhydrater i form av havregryn. Nästa gång lägger jag på några skedar keso också.
.
Meditation

Certifierad instruktör

.

Jan Roostal

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera