En underbar morgonmeditation med rökelse.

Jag tog lite sovmorgon idag, satt och jobbade sent igår. Klev upp, vädrade lägenheten, kokade en kopp Ayur-vediskt örtthé. Sen satte jag mig i vardagsrummet, tände lite rökelse och mediterade i en halvtimme.

Det var en magisk meditation, jag gick ner i en djup vila och sinnet blev nästan alldeles stilla när jag tänkte mantrat. Det är verkligen ett tillstånd av lycksalighet, ett underbart varande. I detta tillstånd finns inga ”måsten” eller ”borden”, inget behöver tas bort eller tillföras jag bara är och det är ett tillstånd av fullkomning.

Det finns verkligen ingenting i den yttre världen som kan mäta sig med denna upplevelse av självet eller själen.

Paradoxen är, att jag kan inte komma till detta tillstånd om jag medvetet försöker ta mig Dit. Jag kan bara komma dit om jag låter bli att försöka och släpper taget. Många gånger har jag upplevt såväl i privatlivet som i affärslivet att saker kommit till mig när jag släppt taget.

Det är viktigt att komma ihåg, att syftet med meditation inte är att få en behaglig upplevelse. Syftet är att vardagslivet ska fungera bättre. När Du kommer i kontakt med Din sanna natur, så är det starkt omvälvande, Du återvinner energi, får livslust och glädje, Du får bättre kontakt med Din intuition och kan därigenom fatta mer optimala beslut, göra val som är bättre för Dig själv och Dina medmänniskor.

Sen jag lärde mig meditera 1991 men framför allt sedan jag började undervisa i meditation 1999 och på allvar kom in på den andliga vägen, så upplever jag alltmer synkroniciteter, meningsfulla sammanträffanden. Rätt personer kommer i min väg och möjligheter öppnar sig.

Vill Du veta mer om vad Du kan ha för glädje av meditation? Läs mer på min hemsida roostal.com om meditation

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera